Read the Text in English


Εστιατόρια

Αρχαίας Ελληνικής Κουζίνας

 "ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΡΙΖΑ ΠΑΝΤΟΣ ΑΓΑΘΟΥ Η ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΣ ΗΔΟΝΗ"

(ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ, 341-270 π.Χ.)

 Περιγραφή του Συστήματος Franchise

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

 1976 - Η επιχειρηματική πορεία του Ι. Σ. Αδάμη αρχίζει με την ενεργό ενασχόληση και συμμετοχή του στον κλάδο της ένδυσης.

  1. Ο επιχειρηματίας Ι. Σ .Αδάμης, αποφασίζει, παρακινημένος από την μεγάλη του αγάπη για την μπύρα, να διεξάγει την δική του έρευνα αγοράς πάνω στο είδος αυτό.

Την χρονιά αυτή αρχίζει η επιτυχημένη πορεία των "BEER ACADEMY®". Ο κόσμος το κατακλύζει καθημερινά, αποδεικνύοντας την ορθότητα της επιχειρηματικής διαίσθησης του Ι. Σ. Αδάμη.

Η μεγάλη επιτυχία που σημειώνει το "BEER ACADEMY®" ανοίγει το δρόμο και σε άλλους 30 και πλέον επιχειρηματίες, που ασπάζονται την ιδέα της "μπυραρίας".

Ο Ι. Σ. Αδάμης συγγράφει το πρώτο βιβλίο με θέμα τα "άπαντα περί μπύρας" μέσα στο οποίο αποκρυσταλλώνεται όλη η φιλοσοφία περί μπύρας.

  1. Σε μια παλιά μονοκατοικία με μεγάλους κήπους, με πεύκα και μουριές, δημιουργείται πλέον το νέο "BEER ACADEMY®". Επί της οδού Κηφισίας θα στεγαστεί το νέο μοντέλο των "Ακαδημιών Μπύρας".
  2. Στόχος, αλλά και επιχειρηματική απόφαση του Ι. Σ. Αδάμη είναι, να αποτελέσει η νέα αυτή μονάδα το πρότυπο για την ανάπτυξη μιας ισχυρής και επιτυχημένης αλυσίδας Franchise.
  3. Η επιτυχία του "BEER ACADEMY®" συνεχίζεται, ενώ η πορεία όλων των καταστημάτων παρουσιάζει σημαντικά αυξανόμενους ρυθμούς. Τον χρόνο αυτό ολοκληρώνεται πλέον η πιλοτική λειτουργία των δύο καταστημάτων "BEER ACADEMY" και οριστικοποιείται η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ τους.
  4. Ενώ ο κλάδος της μπυραρίας έχει πλέον βρει τον δρόμο του και συνεχίζει απτόητα την επιτυχημένη πορεία του, ο Ι. Σ. Αδάμης ανακαλύπτει νέες επιχειρηματικές ιδέες στο χώρο της εστίασης. Μετά από μακρά μελέτη αρχαίων συγγραμμάτων, αποφασίζει να διερευνήσει την δυνατότητα δημιουργίας ενός νέου κλάδου εστίασης, αυτόν της ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
  1. Ο Όμιλος συμμετέχει στην 1η Διεθνή Έκθεση με θέμα το Franchising, που διοργανώνεται στην Αθήνα τέλος Ιανουαρίου.

Ο ΟΜΙΛΟΣ

Ο Όμιλος επιχειρήσεων του Ι. Σ. Αδάμη αποτελείται από αυτόνομες επιχειρηματικές δραστηριότητες κατανεμημένες σε δύο βασικούς άξονες, την ένδυση και την εστίαση. Η διοικητική υποδομή και η ύπαρξη εξειδικευμένων τμημάτων διοίκησης επανδρωμένων με αυστηρά επιλεγμένα στελέχη, εγγυώνται την αποτελεσματική λειτουργία της μητρικής εταιρείας. Η επιτυχημένη πορεία 20 και πλέον ετών προδιαγράφει το μέλλον. Η πλήρης μηχανοργάνωση όλων των τμημάτων είναι αυτονόητη, ενώ η συνεργασία με εξωτερικούς συμβούλους, εξειδικευμένους σε επί μέρους γνωστικά αντικείμενα, εντάσσεται στην γενικότερη εταιρική φιλοσοφία του Ομίλου.

Η λειτουργία της εσωτερικής υποδομής του Ομίλου έχει οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετούνται οι βασικές ανάγκες του Συστήματος Δικαιόχρησης, που εφαρμόζει ο Όμιλος ως μέθοδος συνεργασίας με τους συνεργάτες - δικαιοδόχους του.

Δύο είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της υποδομής που έχει επιλέξει ο Όμιλος:

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο Όμιλος Ι. Σ. Αδάμη έχει να επιδείξει σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα, που εγγυώνται την οικονομική ευρωστία και δύναμη του Ομίλου και κατ' επέκταση την ικανότητα του να στηρίξει αποτελεσματικά τα Δίκτυα Franchise που αναπτύσσει και υποστηρίζει.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ του Ομίλου

 

Ο Όμιλος έχει καταφέρει να συνδυάσει στόχους επιχειρηματικούς με στόχους εθνικής σημασίας, που ως Έλληνες, μας κάνουν όλους ιδιαίτερα υπερήφανους.


Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις®

H ανάπτυξη μέσω Franchising αποτελεί πλέον παγκόσμιο φαινόμενο της σύγχρονης επιχειρηματικής δράσης και της ανάπτυξης επιχειρήσεων τόσο μέσα στα στενά εθνικά, όσο και στα ευρύτερα πλαίσια διεθνοποίησης των αγορών.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι λειτουργούν περισσότερες από 200 αλυσίδες σε όλη την Ελλάδα με το σύστημα Franchising, ενώ ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 280 δις ετησίως.

Στα πλαίσια της αναζήτησης σας, αποφασίσατε να ερευνήσετε την δυνατότητα να συνεργαστείτε με μια από τις μοναδικές σε όλο τον κόσμο επιχειρήσεις εστίασης, το ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις®.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις®

Αναζητώντας μια νέα, πρωτότυπη πρόταση στο χώρο της εστίασης και έχοντας κουραστεί από την αβάσταχτη μονοτονία και τον υπερκορεσμό της αγοράς με επιχειρήσεις τύπου fast-food, εμείς σας προτείνουμε την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, ως το μελλοντικό φαβορί στην κούρσα των γευστικών προτιμήσεων του σύγχρονου Έλληνα.

Πρόκειται για ένα Franchise, που πέρα από επενδυτική πρόταση, μας αρέσει και για έναν ακόμα λόγο, διότι είναι γνωστό ότι η γαστρονομία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού ενός λαού.

Πιστεύουμε ότι το ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις® σύντομα θα γίνει ο “πρεσβευτής” της Ελλάδας στα διάφορα κοσμοπολίτικα στέκια όλου του κόσμου, αφού μέσα στους στόχους της εταιρείας είναι η ανάπτυξη της αλυσίδας τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό, με στόχους το Μόναχο, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Τόκιο.

Το Franchise αυτό μας ξαφνιάζει με μια απλή ερώτηση:

Πόσα αλήθεια ξέρουμε για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ;

Σίγουρα λιγότερα απ’ όσα για την Κινέζικη, την Μεξικάνικη, την Ιταλική, την Γερμανική ή την Αμερικάνικη.

Κι όμως καυχιόμαστε για τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό μας ο οποίος είναι παγκοσμίως παραδεκτό, ότι πρώτος φώτισε την ανθρωπότητα 2.500 χρόνια πριν!

Το ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις® πάντως από περιέργεια, θαυμασμό αλλά και υποχρέωση προς τους αρχαίους μας προγόνους, αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.

Η προσπάθεια ήταν πραγματικά δύσκολη.

Άλλωστε ποιος δεν δυσκολεύτηκε, όταν πρώτος δημιούργησε κάτι;

Οι γεύσεις; Απίθανες, ξεχασμένες και σίγουρα υγιεινές!

Οι συνδυασμοί;

Περίεργοι, προσεγμένοι και πρωτοπόροι!

Πρωτοπόροι υπό την έννοια ότι οι Αρχαίοι δεν είχαν π.χ. πατάτες, ρύζι, ντομάτες, καφέ ή ζάχαρη και ήταν αναγκασμένοι (;) να μαγειρεύουν με άλλα υλικά όπως πλιγούρι, μέλι, χοντραλεσμένο κριθάρι και άλλα υλικά σαφώς υγιεινότερα.

Ο χώρος του πρώτου πιλοτικού καταστήματος, είναι σχεδιασμένος από τον γνωστό αρχαιογνώστη αρχιτέκτονα κ. Ι. Γιαννακόπουλο, έτσι ώστε όλα (τραπέζια, καρέκλες, αρχαιογραφίες, κολώνες, τοίχοι, χωρίσματα, πυρσοί, βωμοί, ανάκλιντρα) να έχουν αναφορά στα σχέδια, που σώζονται στις διάφορες απεικονίσεις.

Τα φαγητά παρασκευάζονται βάσει “αρχαίων συνταγών” του 5ου, 4ου και 3ου π.Χ. αιώνα, και στο φύλλο εφημερίδας-τιμοκαταλόγου που εκδίδει το ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις® γράφεται αναλυτικά, και μάλιστα στην αυθεντική του μορφή, το απόσπασμα του αρχαίου συγγράμματος στο οποίο αναφέρεται η κάθε συνταγή.

Οι πρώτες αντιδράσεις του κόσμου είναι συγκλονιστικές. Το εστιατόριο, πριν κλείσει το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας του, έχει φιλοξενήσει πάνω από 35.000 άτομα, ενώ έχει φιλοξενηθεί σε εκατοντάδες περιοδικά και εφημερίδες, όπου επώνυμοι δημοσιογράφοι και γευσιγνώστες, αιφνιδιασμένοι από την πρωτοτυπία, αλλά και την μοναδικότητα της ιδέας, αναφέρονται με τα καλύτερα σχόλια σ’ αυτό.

Ο κ. Ιωάννης Αδάμης, δικαιοπάροχος αυτού του Franchise, καλεσμένος σε πολλά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια, δίνει κατά καιρούς συνεντεύξεις που έχουν τρομερή ανταπόκριση στο κοινό. Είναι λοιπόν φανερό ότι η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ έχει πάρα πολλά να μας προσφέρει. Σ’ αυτό συμφωνούν απόλυτα όλοι όσοι την δοκίμασαν και πάνω σ’ αυτή την επιτυχία βασίζεται και η απόφαση του κ. Ι. Σ. Αδάμη, να προχωρήσει σε ανάπτυξη Franchise στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, αφού αυτό που κυρίως τον αιφνιδίασε είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν οι ξένοι.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι εκατοντάδες άτομα επισκέπτονται τις σελίδες μας στο Internet (arxaion.gr), και μάλιστα από τα πιο απίθανα μέρη του κόσμου.

Ο τρόπος στησίματος ενός ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις®, τα ιδιόμορφα σκεύη που χρησιμοποιούνται, ο τρόπος παρασκευής αυτών των πρωτόγνωρων φαγητών, ο ξεχωριστός τρόπος σερβιρίσματος, οι ενδυμασίες και άλλα πολλά συμπεριλαμβάνονται πλέον σ’ ένα κωδικοποιημένο πακέτο Franchise, με αποτέλεσμα το ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις® να ανταποκρίνεται απόλυτα στις βασικές αρχές του Franchising. Συγχρόνως αποτελεί και μια πρώτης τάξεως επενδυτική ευκαιρία.

Θα θέλαμε λοιπόν να σας διαβεβαιώσουμε, οτι η εξέταση της δυνατότητας μιας συνεργασίας μαζί μας, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας, αφού αντιλαμβανόμαστε, οτι αποφασίσατε να εμπιστευτείτε το κύρος και τη φήμη του ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις®, που σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχει αποκτήσει και έχει γίνει αποδεκτό από όλον τον καλό κόσμο της Αθηναϊκής Κοινωνίας, αλλά και από πολλούς ξένους, επώνυμους και μη, που έχουν επισκεφτεί το εστιατόριο μας και έχουν μείνει κατάπληκτοι από την μοναδική αυτή επιχειρηματική ιδέα και το μοναδικό στήσιμο της όλης επιχείρησης.

Το συνολικό πακέτο όλης αυτής της ιδέας και η υλοποίηση της σας προτείνονται ως μια λίαν επικερδής επενδυτική πρόταση με το σύστημα του Franchising.

Ίσως ήδη να ακούσατε κάτι για τη μέθοδο αυτή της συνεργασίας, και ίσως να εντυπωσιαστήκατε από τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας που παρουσιάζει αυτή η μέθοδος, τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα.

Ένα είναι όμως βέβαιο και θα πρέπει να τονιστεί εξ’ αρχής. Οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη και με ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσοστό ρίσκου.

Στο Franchising, και ιδιαίτερα στο ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις®, το ποσοστό αυτό έχει σχεδόν εκμηδενιστεί, αφού υπάρχουν παράγοντες που εξασφαλίζουν εκ των προτέρων την επιτυχία σας και διασφαλίζουν την επένδυσή σας, προσφέροντας συγχρόνως ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικό επίπεδο απόδοσης.

Σίγουρα, και εσείς, που ίσως δεν έχετε την ίδια εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων εστίασης, που έχει ο δικαιοπάροχος, θα τρομάζατε στην ιδέα να πορευτείτε μόνος σας στο δύσκολο δρόμο της δημιουργίας ενός νέου εστιατορίου, που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει όλες αυτές τις ιδιαιτερότητες, που κάνουν το ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις® μοναδικό σε όλο τον κόσμο.

Εμείς αποφασίσαμε να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε το δικό σας ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις®, ένα ολοκληρωμένο ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.

Τα ΒΗΜΑΤΑ, που θα ακολουθήσουμε από κοινού για να επιτύχουμε τον κοινό μας στόχο, αποτελούν και μέρος της ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ, που θα σας μεταφέρουμε.


ΤΑ 10 ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Βήμα 1:

Αρχίζοντας από το μηδέν, (αφού δεν υπάρχει κανένα άλλο εστιατόριο σε όλο το κόσμο, που να σερβίρει αποκλειστικά ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ), ανατρέξαμε σε χιλιάδες αρχαία συγγράμματα, ξεθάψαμε κείμενα που βρίσκονται ακόμη και σε ξένα μουσεία ή σύγχρονες εργασίες και εκτιμήσεις μεγάλων μελετητών της αρχαιότητος, μέχρι και ανέκδοτες εκδόσεις πάνω σε θέματα της διατροφής και της συνταγογραφίας των Αρχαίων Ελλήνων.

Βήμα 2:

Μετά από επίπονη εργασία ακριβούς μετάφρασης (διότι πολλά κείμενα παραπλανούν τον μεταφραστή, έτσι όπως είναι μεταφρασμένα), κάναμε την πρώτη διαλογή αυτών, που φαίνονται περισσότερο διαχρονικά και έδειχναν, ότι μπορούν να προσαρμοστούν πιο εύκολα στις γευστικές συνήθειες του σύγχρονου ανθρώπου.

Βήμα 3:

Σ' αυτό το στάδιο πρωταγωνιστής είναι ο εξειδικευμένος μας σεφ. Αυτός (αυστηρά επιλεγμένος, καθ' ότι ελάχιστοι γνωρίζουν για την Αρχαία Ελληνική Κουζίνα), εκπαιδεύοντας το δικό σας σεφ θα παρασκευάσει τις συνταγές φαγητών που έτρωγαν οι Αρχαίοι μας πρόγονοι 2500 χρόνια πριν.

Βήμα 4:

Και βέβαια στα συμπόσια γευσιγνωσίας που ακολουθούν, και που θα ακολουθήσουν στο μέλλον και με την δική σας συμμετοχή, από κοινού θα αποφασίζουμε για τα μελλοντικά πιάτα που θα αποτελούν το μενού, ώστε με πλήρη σεβασμό προς την Αρχαιότητα τελικά να κερδιθούν οι σημερινοί λάτρεις του καλού φαγητού.

Βήμα 5:

Εάν όλα τα προηγούμενα τηρηθούν σωστά, η αξιολόγηση αυτών των πιάτων είναι και το πιο εύκολο βήμα μας, αφού η Αρχαία Ελληνική Κουζίνα στο σύνολο της είναι πεντανόστιμη και πολύ υγιεινή, ώστε κερδίζει αμέσως όποιον την δοκιμάσει!

Εξάλλου σε ποιόν τομέα οι Αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν πρωτοπόροι; Στη φιλοσοφία, στη ρητορική, στην ιατρική, στις επιστήμες, στο θέατρο και τα γράμματα ακόμη και στη πολεμική τέχνη έχουν να επιδείξουν μοναδικά αριστουργήματα.

Πώς θα ήταν δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να υστερούσαν στην γαστρονομία τους; Μήπως το πώς και τί τρωει ο κάθε λαός δεν αποτελεί βασικό δείγμα του πολιτισμού του;

Είναι κοινά παραδεκτό απ΄ όλους τους λαούς, ότι οι Έλληνες έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η Αρχαία Ελληνική γλώσσα διδάσκεται και σήμερα ως δεύτερη γλώσσα στα περισσότερα ξένα πανεπιστήμια, τα δε σύγχρονα μεγάλα ιατρικά, διατροφολογικά και διαιτολογικά κέντρα υπεραμύνονται κάποιων διατροφικών συνηθειών που οι Αρχαίοι Έλληνες ήξεραν και τηρούσαν 25 αιώνες πριν.

Όμως, απομένουν άλλα πέντε βήματα για να δημιουργήσουμε από κοινού ένα επιτυχημένο Αρχαίο Ελληνικό εστιατόριο.

Το αρχιτεκτονικό στήσιμο, οι προμήθειες, το service, η διαφήμιση και ο έλεγχος.

Βήμα 6:

Σε ο,τι αφορά την αρχιτεκτονική διαρρύθμιση βάσει των Αρχαίων απεικονίσεων, θα πρέπει όλα (κολώνες – τοίχοι – φωτισμοί – αρχαιογραφίες – χωρίσματα – τραπέζια – καρέκλες – σκεύη κ.α.) να αποπέμπουν το μυσταγωγικό περιβάλλον της Αρχαιότητος χωρίς να κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν “κιτς”. Οι Αρχιτέκτονες μας θα φροντίσουν να δώσουν στον δικό σας χώρο, την κατάλληλη εμφάνιση και τον χαρακτήρα που αρμόζει σε ένα ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις®.

Υπάρχουν βέβαια και στοιχεία που επηρεάζουν αποφασιστικά το μυσταγωγικό περιβάλλον και τα οποία σ' αυτό το στάδιο εσείς πιθανόν να μη τα έχετε σκεφτεί, όπως π.χ. τη Μουσική!

Ελάχιστοι Μουσικοί γνωρίζουν για τους ήχους των αρχαίων οργάνων και ακόμα λιγότεροι θα μπορούσαν να την παντρέψουν με το σήμερα για να μην καταντήσει μονότονη, αλλά να εκπέμπει πνεύμα χαλάρωσης και αρμονικής ευχαρίστησης. Εμείς σας προσφέρουμε έτοιμη τη ΣΥΝΤΑΓΗ της ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΥΠΟΚΡΟΥΣΗΣ.

Βήμα 7:

Στο θέμα των προμηθειών, θα σας βοηθήσουμε με συγκεκριμένη εταιρεία τροφοδοσίας από την οποία θα προμηθεύεστε όλα τα υλικά που απαιτούνται για την Αρχαία Ελληνική κουζίνα (διότι ως γνωστόν μερικά από αυτά σήμερα δεν υπάρχουν καθόλου, ενώ πολλά άλλα είναι παραγνωρισμένα και δεν χρησιμοποιούνται συχνά). Έτσι θα επιτύχετε σε μόνιμη βάση την άριστη ποιότητα, που απαιτούμε στο ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις®.

Βήμα 8:

Το service από την άλλη πλευρά είναι ένα πολύ λεπτό θέμα, διότι δεν υπάρχει κανείς, που να ήταν παρών τότε για να μας μεταφέρει επακριβώς τι γινόταν, αλλά ακόμα και να υπήρχε, πολλά πράγματα θα έπρεπε ασφαλώς να τροποποιηθούν και να προσαρμοστούν στις σύγχρονες συνήθειες και συνθήκες, αφού θα ήταν, αν μη τι άλλο αντιδεοντολογικό να έχουμε ένα εστιατόριο, π.χ. χωρίς καθόλου ηλεκτρικό ρεύμα. Εμείς επιλέξαμε τί πρέπει να κρατήσετε και τί να αφαιρέσετε στον τομέα του service, ώστε να μπορείτε να αμύνεστε στις αυστηρές κριτικές των φανατικών αρχαιολατρών, αλλά συγχρόνως να μην κλείνετε τον δρόμο στην επιχειρηματική σας εξέλιξη καθιερώνοντας συνήθειες που εκ των συνθηκών σήμερα θα ήταν κουραστικές και θα απωθούσαν τον πελάτη.

Βήμα 9:

Και βέβαια μετά θα πρέπει να σας διαφημίσουμε, ώστε να σας βρουν οι πελάτες σας. Σε μια τέτοια προσπάθεια, με τόσο ιδιαίτερο αντικείμενο, σίγουρα η επιλογή του τρόπου και του τόπου που θα πρέπει να διαφημιστείτε είναι αποφασιστικής σημασίας. Εμείς θα σας βοηθήσουμε και σ' αυτό. Γιατί ναι μεν απευθύνεστε σε όλους, αλλά το ύφος και τα μέσα διάθεσης και προβολής θα πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα με τη σοβαρότητα και την πρωτοτυπία της όλης ιδέας.

Βήμα 10:

Τέλος, ο τρόπος για να ελέγχετε αν όλα τα προηγούμενα τηρούνται σωστά είναι συνήθως η "Αχίλλειος Πτέρνα" κάθε επιχείρησης. Ενώ φαίνεται καλά οργανωμένη στα χαρτιά, αδυνατεί να ελέγξει πλήρως αν τηρούνται αυτά που γράφει στα εγχειρίδια λειτουργίας της και να επεμβαίνει αποτελεσματικά και άμεσα στα κακώς κείμενα πριν αυτά λάβουν καταστροφικές διαστάσεις. Αυτό το βήμα το προσέξαμε ιδιαιτέρως, ώστε και εσάς να εξασφαλίζουμε, αλλά και εμείς να είμαστε σίγουροι ότι η ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ μας θα εφαρμοστεί στην πράξη αναλλοίωτη.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ FRANCHISING

Η μέθοδος αυτή της ανάπτυξης-δημιουργίας επιχειρήσεων που σας προτείνουμε προσελκύει καθημερινά όλο και περισσότερους επενδυτές σε όλο τον κόσμο, και φυσικά και στην Ελλάδα.

Πρόκειται για κάτι περισσότερο από μία απλή επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ του Δικαιοδόχου (FRANCHISEE), του νέου δηλαδή συνεργάτη που επιθυμεί να ανοίξει το δικό του εστιατόριο, και του Δικαιοπάροχου (FRANCHISOR) της μητρικής δηλαδή εταιρείας που καθοδηγεί σε κάθε βήμα ανά πάσα στιγμή και βοηθά καθημερινά το Δίκτυο των εστιατορίων που λειτουργούν κάτω από το σήμα της, και σύμφωνα με τις βασικές αρχές της καταγραμμένης τεχνογνωσίας της. Ο FRANCHISEE είναι ο ανεξάρτητος εκείνος επιχειρηματίας, που αποφασίζει να δέσει την επένδυσή του με την ιδέα των ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις®.


Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Είναι πολύ σημαντικό να γίνει αντιληπτό, ότι ο FRANCHISOR και ο FRANCHISEE ανήκουν πάντοτε στην ίδια ομάδα και δεν αποτελούν, ή δεν πρέπει να αποτελούν, σε καμία περίπτωση αντιμαχόμενα μέρη.

Τα δύο αυτά μέρη εργάζονται για ένα κοινό σκοπό και το αμοιβαίο κέρδος, όπου οι σχέσεις των εμπλεκομένων μερών παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην υλοποίηση ενός κοινού, απτού και σωστού επιχειρηματικού αποτελέσματος. Είναι μια σχέση “WIN - WIN” στην οποία και οι δύο συνεργάτες, δηλαδή εσείς και η μητρική εταιρεία, πρέπει να κερδίζουν ουσιαστικά.

Παρ΄ όλα όμως τα αναμφισβήτητα θετικά του θεσμού, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, οτι το οποιοδήποτε δίκτυο, που λειτουργεί με τη μέθοδο του Franchising, αποτελείται στην ουσία από πολλούς διαφορετικούς, και πολλές φορές ανομοιογενείς κρίκους, που όλοι μαζί αντανακλούν τη δύναμη της αλυσίδας στην αγορά. Κάθε εστιατόριο είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία, που καλείται να ακολουθήσει την τεχνογνωσία των ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις®, και θα επιτύχει και θα αποδώσει μόνο αν ενστερνιστεί τη βασική φιλοσοφία του Franchising, δηλαδή, “η ισχύς εν τη ενώσει”.


Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ

Το δίκτυο ή η αλυσίδα Franchise είναι πάντοτε επιτυχημένα, αφού οι ίδιοι οι πελάτες είναι αυτοί που αναγνωρίζουν την αξία και τη σημασία της εμπορικής αυτής συνεργασίας, ενώ έχουν απόλυτα συνειδητοποιήσει, ότι το κάθε κατάστημα, ή το κάθε μέλος του Δικτύου, εφ’ όσον πρόκειται για Franchise Network τους παρέχει τον ίδιο υψηλό βαθμό εξυπηρέτησης, ενώ είναι βέβαιοι και για την ποιότητα των προσφερομένων παροχών ή προϊόντων.

Άρα ο πελάτης γνωρίζει ότι στο ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις® θα πάρει και το σέρβις, που έχει ακούσει ότι είναι άψογο και απόλυτα επαγγελματικού επιπέδου, αλλά θα γνωρίζει επίσης, ότι το γεύμα, που θα του σερβίρουν, βασίζεται πράγματι σε κάποια αρχαία συνταγή, ότι είναι αυθεντική και ότι έχει περάσει όλες τις φάσεις ποιοτικού ελέγχου, που προβλέπονται από τα διεθνή συστήματα διασφάλισης ποιότητας που εφαρμόζονται ήδη στα εστιατόρια ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις®.

Είμαστε βέβαιοι οτι έχετε ήδη πειστεί για τη δυναμική του τρόπου άμεσης προσέγγισης της αγοράς μέσα από το πρόγραμμα direct client quality approach. Αυτή πιστοποιείται από τα εκατοντάδες άρθρα και ρεπορτάζ που έχουν δημοσιευτεί σε όλα σχεδόν τα έντυπα των ελληνικών Μ.Μ.Ε., και την φήμη και το κύρος, το οποίο εντός ολίγου θα καρπώνεστε και εσείς εφαρμόζοντας τις ίδιες στρατηγικές και αρχές του marketing. Έτσι απολαμβάνετε όλα τα οφέλη, χωρίς να έχετε καταβάλει στην ουσία την παραμικρή προσπάθεια. Παράλληλα θα εμφανίζεστε σε όλες τις ανακοινώσεις της μητρικής εταιρείας, ως μέλος του Δικτύου ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις®, ενώ θα έχετε την απόλυτη αποκλειστικότητα της περιοχής σας, η οποία αποτελεί και τον επιχειρηματικό και κοινωνικό βιότοπο ανάπτυξης σας.


Το δικό μας Σύστημα Franchise

Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ

Τα εστιατόρια που ανήκουν στην αλυσίδα δικαιόχρησης ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις® θα έχουν όλα τους ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά. Χωρίς να αποτελούν πιστά αντίγραφα μιας και μοναδικής μήτρας, του πρώτου δηλαδή πιλοτικού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Θα εκπέμπουν όμως όλα το ίδιο φιλόξενο και μυσταγωγικό περιβάλλον της αρχαιότητας και θα σερβίρουν τεκμηριωμένα, ο,τι έτρωγε ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Περικλής

Αυτό σημαίνει, οτι μας ενδιαφέρει να αποδώσουμε σε κάθε νέο εστιατόριο, σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν ανοίξει, το ίδιο στυλ και ύφος, διατηρώντας παράλληλα την αυτονομία και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του κάθε χώρου και της κάθε αγοράς, με την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί το ιδιαίτερο εκείνο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό, που κάνει το ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις® να ξεχωρίζει και να αποτελεί μοναδική παρουσία στο χώρο.

Κάθε εστιατόριο της αλυσίδας θα προσφέρει τα ίδια πιάτα αναγράφοντας πάντα το αρχαίο κείμενο προέλευσης τους.

Η μητρική εταιρεία θα σας προμηθεύει ή θα σας υποδεικνύει τους προμηθευτές, αποσκοπώντας στο κοινό όφελος όλης της αλυσίδας και επιτυγχάνοντας οικονομίες κλίμακος αφ’ ενός, την ταυτόχρονη, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και τροφοδότηση όλων των μελών του Δικτύου αφ’ ετέρου.

Κάθε ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις® - μέλος της αλυσίδας λειτουργεί ως ανεξάρτητη επιχείρηση που ανήκει αποκλειστικά στο νέο συνεργάτη Δικαιοδόχο (Franchisee).

Όλο το Δίκτυο καθοδηγείται, εποπτεύεται και συντονίζεται όμως από την μητρική εταιρεία, που καλείται και Δικαιοπάροχος (Franchisor).

Όπως σε κάθε διεθνές, επώνυμο και επιτυχημένο ΣΥΣΤΗΜΑ Franchise, έτσι και στην συνεργασία σας με το ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις®, η επιτυχία της επιχειρηματικής προσπάθειας εξαρτάται και από τους δύο παράγοντες, τον Franchisor και τον Franchisee.

Ο Franchisor είναι ο κεντρικός μοχλός γνωστοποίησης και ανάπτυξης και αποτελεί, με την φήμη και την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει, την εγγύηση επιτυχίας για όλο το Δίκτυο.

Αυτός είναι υπεύθυνος για τη τήρηση των υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και την πρωτοτυπία και μοναδικότητα που χαρακτηρίζουν τα πιάτα του ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις®, ενώ βασική του υποχρέωση είναι και η παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών προς τους συνεργάτες του Franchisees.


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ του Συστήματος

Το Franchising είναι πλέον παγκοσμίως αποδεκτό ως το σύστημα που προσφέρει τη καλύτερη σχέση επένδυσης - απόδοσης με ταυτόχρονη μείωση ή και εξάλειψη του επιχειρηματικού κινδύνου. Κάθε Σύστημα Franchise είναι δομημένο κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνει στον συνεργάτη Δικαιοδόχο μόνιμη ταμειακή ροή, υψηλή κερδοφορία και μεγάλη απόδοση επί του επενδεδυμένου κεφαλαίου του, που θα αποσβεστεί, ανάλογα με τον βαθμό ενεργοποίησης του συνεργάτη στην τοπική του αγορά, πολύ σύντομα.

Το Franchise του ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις® σας δίνει την ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε την ήδη υπάρχουσα εμπορική φήμη και την εμπορική επιτυχία του ομώνυμου εστιατορίου και να δημιουργήσετε και λειτουργήσετε μία νέα μονάδα Franchise ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις® στην αγορά της περιοχής σας. Το δικαίωμα εκμετάλλευσης της επιχειρηματικής αυτής ευκαιρίας δεν προσφέρεται σε όλους. Βασική προϋπόθεση είναι, να ταυτίζεστε με κάποιες βασικές προδιαγραφές, που χαρακτηρίζουν κάθε συνεργάτη του Δικτύου μας.


ΟΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ FRANCHISEE

Οι βασικές προδιαγραφές, τις οποίες θα πρέπει να πληρεί ο υποψήφιος συνεργάτης - Franchisee, που επιθυμεί να συνεργαστεί με το ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις® και να δημιουργήσει το δικό του επώνυμο εστιατόριο είναι οι εξής:

ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ ΩΣ FRANCHISEE ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις®

Το βασικότερο πλεονέκτημα που θα κερδίσετε ως μέλος του Δικτύου μας είναι η εξασφάλιση της επιχειρηματικής επιτυχίας.

Επίσης:

Σε ο, τι αφορά τις Υπηρεσίες πριν την υπογραφή της Σύμβασης Franchise:

Ειδικά οι Υπηρεσίες μετά την υπογραφή της Σύμβασης Franchise και πριν την έναρξη λειτουργίας του εστιατορίου σας περιλαμβάνουν:

Μετά την έναρξη λειτουργίας του εστιατορίου σας, η μητρική εταιρεία σας παρέχει

Ειδικότερα:

Αυτές οι παροχές αποτελούν το "πακέτο" Franchise, που έχει αναπτύξει το ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις® σε συνεργασία με την εταιρεία Συμβούλων Franchise

Άρα, το σύστημα Franchise του ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις® καλύπτει τις βασικές αρχές επιτυχημένης εμπορικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας που είναι:

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι το σύνολο όλων των ανωτέρω υπηρεσιών προς το νέο συνεργάτη δικαιοδόχο (franchisee), καθώς και οι διαδικασίες και οι αρχές που περιγράφονται στα διάφορα εγχειρίδια που θα λάβετε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης συνεργασίας δικαιόχρησης, αποτελούν την μεταφορά της τεχνογνωσίας του ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις® και δεν αναφέρονται στην εκτέλεση τους.

Η ευθύνη και οι δαπάνες υλοποίησης και εφαρμογής βαρύνουν στο σύνολό τους αποκλειστικά το νέο Δικαιοδόχο, όπως θα δούμε πιο αναλυτικά στη συνέχεια.

Ο Όμιλος, για να μπορέσει να προσφέρει στο νέο του συνεργάτη τις ανωτέρω υπηρεσίες, άσκησε και ασκεί μια συνεχή και μόνιμη ερευνητική δραστηριότητα.

Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε τις ακόλουθες ενέργειες:

Τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του νέου Δικαιοδόχου

Τα δικαιώματα που απολαμβάνει ο κάθε νέος συνεργάτης Franchisee εντασσόμενος στο σύστημα Franchise του ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις®, αναπτύσσονται αναλυτικά στη σύμβαση Franchise, που δένει νομικά την όλη συνεργασία και τη διαφοροποιεί από άλλες μορφές εμπορικής συνεργασίας. Σε γενικές γραμμές όμως, τα δικαιώματα θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα εξής:

Οι ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ του νέου Δικαιοδόχου

Οι βασικές υποχρεώσεις του νέου Δικαιοδόχου του Συστήματος Franchise ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις® είναι να τηρεί τους όρους της Σύμβασης Franchise και να διατηρεί αναλλοίωτο το βασικό χαρακτήρα της φιλοσοφίας, που διέπει όλα τα εστιατόρια του Δικτύου.

Επίσης, να ακολουθεί και να τηρεί την εκάστοτε εμπορική, πιστωτική και τιμολογιακή πολιτική όλου του Δικτύου, και να συμπεριφέρεται πάντοτε ως μέλος του Δικτύου που εκπροσωπεί το υψηλό κύρος και τη φήμη του ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις®.


Ο ΧΩΡΟΣ του εστιατορίου σας

Το δικό σας εστιατόριο ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις® θα πρέπει να έχει μέγεθος εσωτερικού χώρου μεταξύ 170 και 300 τ.μ. συμπεριλαμβανομένης της κουζίνας και χωρίς να συνυπολογίζουμε τους αποθηκευτικούς χώρους. Απαραίτητη προϋπόθεση θεωρείται επίσης η ύπαρξη πρόσθετου κήπου εμβαδού 170 - 300 m2. Αν και δεν απαιτείται κάποια δύσκολη αρχιτεκτονική διαμόρφωση, ο χώρος θα πρέπει στο τέλος να δίνει την αίσθηση και να αντανακλά το αυθεντικό στυλ του ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις®. Το αρχιτεκτονικό πρότυπο που έχει επιλεγεί είναι ιδιαίτερα ευέλικτο, ώστε να προσαρμόζεται εύκολα στις εκάστοτε ανάγκες και συνθήκες του κάθε χώρου. Ο εξοπλισμός είναι τυποποιημένος με βασική αρχή το modularity.


ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ

Το αναλυτικό κόστος κατασκευής δίδεται αναλυτικά μέσα από την οικονομο-τεχνική μελέτη. Με δεδομένα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, το συνολικό κατασκευαστικό κόστος ανέρχεται περίπου στα 30-40,000,000 δρχ. και συμπεριλαμβάνει:

Η δαπάνη αυτή είναι πλήρως τιμολογίσημη και αφορά τη διαμόρφωση ενός εστιατορίου, που δεν απαιτεί ιδιαίτερες επεμβάσεις (γκρεμίσματα, επεκτάσεις, εσωτερικές διαρρυθμίσεις κλπ.). Ο νέος Δικαιοδόχος είναι ελεύθερος να αναθέσει τη μελέτη και επίβλεψη σε δικό του αρχιτέκτονα, που θα εκτελέσει το όλο έργο αυστηρά με βάσει τις προδιαγραφές και τα υλικά κατασκευής που καθορίζονται από τον Δικαιοπάροχο ή τα εξειδικευμένα στελέχη του.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

συνολική επένδυση, που γίνεται εξ΄ ολοκλήρου από τον νέο δικαιοδόχο - FRANCHISEE για την υλοποίηση δημιουργίας του ΑΡΧΑΙΩΝ γεύσεις® ανέρχεται στα 50 - 60,000,000 δρχ. (με το κλειδί στο χέρι) και περιλαμβάνει τα κάτωθι:


 

Restaurants of an old time Greek Cookery

ARHEON yevseis

"GASTRIC PLEASURE IS THE BEGINNING AND THE ORIGIN OF ALL GOOD"

(EPICURE, 341-270 b.C.)

Description of the Franchise System

 OUR HISTORY

J. S. Adamis' Group of companies consists of autonomous business activities, allocated into two major aspects, clothing and dining. Administrative infrastructure and the existence of specialized administration departments manned with strictly selected cadres, guarantee for an effective operation of the parent company. Successful operation for over 20 years prescribes the future. Full computerization for all departments is obvious, whilst co-operation with external advisors specialized in individual cognitive subjects is part of the Group's broader corporate philosophy.

Function of the Group's internal structure is organized so as to adapt to the key needs of the Fair Use System applied by the Group as a method of co-operation with its colleagues / assignees.

Two are the characteristics in this infrastructure singled out by the Group:

* Operation of a specialized Franchise Development Department with the co-operation of FC&D, And

* Operation of a structrured Franchise Network Supporting Department, which guarantees for a harmonic and effective operation of all units of the Network.

This Department is manned with experienced cadres with a thorough knowledge and experience on the subject, and is supported by all other Departments of the Group, since the main philosophy is about the Franchising institution.

For the J.S. Adamis Group the human element constitutes a decisive factor in the matter of quality for all services rendered.

The Group's trustfulness in the man has set the pre - requisites for creating and developing an excellent executive potential, which meets the needs of the assignees - franchisees.

THE RESULTS

J. S. Adamis Group has significant financial results to show which guarantee the Group's economic health and power and, by extension, its ability to support effectively the Franchise Networks it develops and supports.

The Group's AIMS

The Group has succeeded in combining entrepreneurial targets with ones of national significance, which make all of us Greeks, feel particularly proud.

* J. S. Adamis' principal aim regarding the Beer Academy is to introduce Greeks into the consumption of beer as a drink, not a refreshment, so that the Greek may reach the consumption levels of the ordinary European.

* Also, the Group is interested, regarding the ARHEON yevseis, as well as reviving the Ancient Greek Kitchen, to let both the Greeks and the foreigners know nutrition and diet habits of our Ancient ancestors. Thus, it aspires to give the Ancient Greek Kitchen the place it deserves at world level.

* The Group has decided to organize a specialized library of ancient books on "gastronomy", which aspires to be the greatest one in the world.

* It is the Group's business target to extend the existing shop Network of its two brands, the Beer Academy and the ARHEON yevseis using the Franchising method.

* Finally, the Group is considering the possibility of entering the Athens Stock Exchange Parallel Market after 2000.

 

ARHEON gevseis

PHILOSOPHY

OF THE SYSTEM

 CREATE YOUR OWN RESTAURANT ARHEON yevseis

Development via Franchising is already a worldwide phenomenon of the modern entrepreneurial activity and the development of businesses both within the narrow national context and the broader scope of universalized markets.

At this moment more than 200 chains are estimated to operate across Greece under the Franchising system, with their turnover exceeding GrDrs 280 billion a year.

As part of your investigation, you have decided to consider the possibility of co-operating with one of the dining businesses, unique worldwide, the ARHEON yevseis.

A FEW WORDS ABOUT ARHEON yevseis.

Seeking a new, prototype proposal in the area of dining, and having got tired of the unbearable monotony and glutting of the market with businesses of the fast-food type, we propose to you the ANCIENT GREEK KITCHEN as the future favourite in the course of the taste choices of the modern Greek.

It is a Franchise, which besides the investment proposal, pleases us for a further reason, because gastronomy is known to be an inseparable part of the civilization of a people.

We believe that soon ARHEON yevseis will become Greece's "ambassador" in the various cosmopolitan stamping - grounds all over the world, since included in the company's aims is development of the chain in both Greece and overseas.

This Franchise shocks us with a simple question :

How much is known to us about the ANCIENT GREEK KITCHEN? Surely, it is less than is about the Chinese, Mexican, Italian, German, or American kitchens.

Yet, we take pride in our Ancient Greek Civilization which as is worldwide accepted, was the first to enlighten humanity 2,500 years ago!

ARHEON yevseis, however, through curiosity, admiration, but also as an obligation towards our ancient ancestors, has decided to deal seriously with the matter.

It was a really hard effort.

Well, who did not meet difficulty when first creating something? The tastes? Fantastic, forgotten and surely healthful! The combinations?

Impressing, well cared-for, and pioneer!

Pioneer in the sense that the Ancients had no such things as potatoes, rice, tomatoes, coffee or sugar and had to (?) use in cookery other materials, such as, groats, honey, coarsely ground barley and other materials that were clearly healthier.

The site for the first pilot shop has been designed by Mr. J. Yannacopoulos, known architect and antiquity specialist, in a way that every thing (tables, frescoes, chairs, pillars, walls, panels, torches, altars, couches) refers to the dtrawings that are preserved in various depictions.

The food is prepared on the basis of "ancient recipes" of the 5th, 4th and 3rd centuries b.C., while on the menu newspaper sheet issued by ARHEON yevseis is written analytically, and even in its authentic version, the extract of the ancient book in which each recipe is contained.

People's first responses are shocking. The restaurant, before completing its first six months of operation, has entertained over 35,000 customers, and has appeared in reports of hundreds of magazines and newspapers, where well-known journalists and taste specialists, shocked at the ingenuity, but also the uniqueness of the idea, refer to it using the best of comments.

Mr. J. S. Adamis, grantor of this Franchise, has been invited to a number of radio and TV brooadcasts at times and his interviews have met a tremendous response among the public. Clearly, then, the ANCIENT GREEK KITCHEN has a lot to offer to us. Agreeing to this are all those who have tasted it and upon this success is based Mr. J.S. Adamis' decision to go ahead with the development of Franchise in Greece, but also overseas, since what startled him mostly is the interest shown by foreigners. Indicatively we state that hundreds of people are reaching our pages on the global web (arxaion.gr), even from the most unusual parts of the world.

The method of setting up an ARHEON yevseis, the special utensils needed, the method of preparing this unheard-of food, the special way of serving it, the attire, and many others are now comprised in a codified Franchise package, so that the ARHEON yevseis meets altogether the principles of Franchising. At the same time it is a first class opportunity for investment.

Therefore, we would like to assure you that considering the possibility for a co-ooperation with us is a matter of special honor to us, from the moment we have realized your decision to entrust the authority and fame of the ARHEON yevseis, which have been acquired within a very short period of time and have become accepted by the entire high society of Athens, but many foreigners as well, whether well-known or not, who have visited our restaurant and been amazed at this unique enterprising idea and the unique setup of the whole operation.

The entire package of this concept and its implementation are proposed to you as a very profitable investment proposal under the Franchising system.

Already, you may have heard something about this method of co-operation and maybe you were impressed at the high percentages of success of this method, both in Greece and abroad.

One thing is certain, though, which should be stressed from the outset : Any entrepreneurial activity is directly associated with a risk percentage, which may be more or less.

In Franchising ARHEON yevseis, in particular, this percentage has been almost eliminated, since there are factors which guarantee your success in advance and safeguard your investment, at the same time offering a specially satisfactory level of performance.

Surely, you also, who perhaps have not the same experience in the area of dining business as the grantor, will get shocked at the idea of proceeding alone on the difficult road of creating a new restaurant which must comprise all these peculiarities, that render the ARHEON yevseis unique worldwide.

We have decided to assist you in creating your own ARHEON yevseis, a complete RESTAURANT OF ANCIENT GREEK KITCHEN.

STEPS to be commonly followed to attain our mutual target are part of the KNOW-HOW that we will transfer to you.

STEPS OF SUCCESS

Step 1 :

Beginning at zero, (since there is no other restaurant in the world to serve ANCIENT GREEK DISHES by exclusivity), we resorted to thousands of ancient writings, dug out texts that are still even at foreign museums or in modern works and assessments of great students of antiquity, even unpublished issues, on the matters of nutrition and reciping of the Ancient Greeks.

Step 2 :

Following a tiresome work of exact translation (as many translations are misleading), we made the first selection of those that looked more timethrough and showed that they could be adapted more easily to the taste habits of modern man.

Step 3 :

At this stage, our specialized chef is the protagonist. He (most carefully selected, since very few people know of Ancient Greek Cookery), by training your chef, will prepare the food recipes used by our Ancient ancestors 2500 years ago.

Step : 4

Of course, at the taste knowledge feasts that follow, and will be following in the future with your participation, we will be deciding jointly on the future dishes to make up the menus, so that today's lovers of good food can eventually be won with full respect for the Antiquity.

Step 5 :

Provided all the above is applied correctly, evaluation of these dishes is our most easy step, since the Ancient Greek Cookery as a whole is unbelievably delicious and a most healthy one, so as to win right away those who will taste it!

Indeed, is there an area in which the Ancient Greeks were not pioneer? In philosophy, oratory, medicine, sciences, theater, and letters, even in war art, they have unique masterpieces to show.

How would it be possible for these people to have been lacking in gastronomy? Is it not how and what each people eat that constitutes a major token of their civilization?

It is commonly accepted among all the peoples that the Greeks gave the lights of civilization to the entire humanity.

The Ancient Greek language is being taught still today as a second language at most foreign universities, and the modern nutritional and diet centers are defending certain nutrition habits that the Ancient Greeks knew and applied 25 centuries ago.

There are though five further steps remaining for us to create in common for a successful Ancient Greek restaurant.

The architectural setup, supplies, service, advertisement, and supervision.

Step : 6

As far as architectural arrangement is concerned on the basis of the Ancient depictions, everything (pilars - walls - lighting - ancient paintings - panels - tables - chairs - utensils, etc) must send off the

mystagogic environment of Antiquity but without the risk of being characterized "kits". Our Architects will take care to give your space the proper appearance and the character that befits to a ARHEON yevseis.

Of course, there are also elements which influence decisively the mystagogic environment and which at this stage you may not have thought of, such as Music! Few Musicians know about the notes of the ancient instruments, and even few could match it with the present in order not to end up in monotony, but send off a spirit of relaxation and harmonic pleasure. We offer you ready-made the RECIPE of MUSICAL ACCOMPANIMENT.

Step : 7

In the matter of supplies, we will assist you with a particular catering service from which you will obtain all materials needed for the Ancient Greek Kitchen (as known, some of them are not available at all, whilst many others are ignored and are not used often). In that way you will attain on a permanent basis the excellent quality, such as we require in ARHEON yevseis.

Step : 8

Service, on the other hand, is a very delicate issue, as there is nobody who was present then to exactly convey to us what was happening, but even if there were, many things would of course have to be modified and adapted to the modern habits and conditions, since, if anything, it would be anti-ethical to have e.g. a restaurant without electricity at all. We have chosen what to retain and what to leave out in the area of service, thus to enable you to resist the austerte critiques by fanatical lovers of antiquity, but at the same time not to close the way in your enterprising development by introducing habits which under today's conditions would be tiresome and repel the customer.

Step : 9

It's a matter of course that we shall then need to advertise you so that customers are able to reach you. In such an effort, and with such special a subject, certainly the selection of the method and space of your being advertised is decisively important. We will help you in this also. You are certainly applying to all, yet the style and the means of availability and promotion must be in absolute harmony with the authority and originality of the whole idea.

Step : 10

Finally, the way to ensure that all the previous things are complied with correctly, is, usually, "the Achilles' heel" of any enterprise. While in papers it appears to be well organized, it is unable to ensure in a complete manner that what is laid down in its operation handbooks is complied with, and to intervene effectively and immediately in the wrongs before they assume catastrophic dimensions. We have paid careful attention to this step on the one hand to safeguard you, and, on the other hand, for ourselves to ensure that our KNOW-HOW will be implemented unaltered.

THE POWER OF CO-OPERATION

It is important to understand that always FRANCHISOR and FRANCHISEE belong to the same group and are not and in no case must be warring parties.

These two parties work for a common goal and mutual benefit, where the relations of the parties involved play a major role in the implementation of a mutual, tangible and correct entrepreneurial result. It is a "WIN - WIN" relation, in which both colleagues, namely, you and the parent company, should profit substantially.

Despite though all positives of the institution no doubt, one should not forget that any network operating under the Franchising method, virtually is made up of many different and sometimes patchy links, all of which taken together reflect the power of the chain on the market. Each restaurant is an independent company which is urged to follow the know-how of ARHEON yevseis , and it will only succeed and yield if it believes in the main philosophy of Franchising, to wit,"unity is strength".

ACCEPTANCE BY YOUR CUSTOMERS

The Franchise network, or chain, are always successful, since it is the customers themselves who recognize the value and importance of this commercial co-operation, whereas they have absolutely realized that each individual shop, or each member of the Network, if it concerns Franchise Network, provides them the same high degree of service , whilst they are certain also regarding quality of the services or the products being offered.

Consequently, the customer knows that at ARHEON yevseis he will get the service he has heard of to be blameless and at utterly professional level, but he will also know that the meal served to him is really based on some ancient recipe, which is authentic and has gone through all the phases of qualitative control laid down by the international quality safeguard systems which are now applied by the restaurants ARHEON yevseis.

We are confident you now have been persuaded of the dynamics the manner of immediate approach to the market has from within the program direct client quality approach. It is confirmed by hundreds of articles and reports published in almost all kinds of the Greek Mass Media, to add the fame and authority that you also will enjoy shortly, by applying the same strategies and principles of marketing. Thus you enjoy all of the benefits, without virtually having exerted the least effort. Alongside this, you will appear in all statements of the parent company as a member of the ARHEON yevseis's Network, while you will have the absolute exclusivity of your region which constitutes the entrepreneurial and social habitat of your development.


Our Franchise System

ITS STRUCTURE

Restaurants belonging to the ARHEON yevseis chain will all have certain common features. Without being exact copies of one sole matrix, viz, the first pilot restaurant in the Athens center.

All of them though will send off the same hospitable and mystagogic entourage of antiquity and will serve, documentarily, what Socrates, Plato and Pericles used to eat.

This accounts for our interest in giving the same style and character to every restaurant being opened in any part of the globe, at the same time keeping the autonomy and the individual character of each space and each market, providing that that distinguishing character is kept which makes the ARHEON yevseis to distinguish and be a unique presence in the area.

Each restaurant in the chain will serve the same dishes, always noting down the ancient text of their origin.

The parent company will supply to you or indicate the suppliers aiming at the common benefit of the entire chain and achieving scale economies on the one hand, and a timely and valid information and catering of all Network members on the other.

Each ARHEON yevseis - member of the chain operates as an independent operation belonging solely to the new colleague Assignee (Franchisee).

The whole Network however is guided, supervised and co-ordinated by the parent company, called also a Grantor (Franchisor).

Like any international eponymous and successful Franchise SYSTEM, in your co-operation with ARHEON yevseis the success in the enterprising effort depends on the two factors, the Franchisor and the Franchisee.

The Franchisor is the central information and development lever and, with the fame and know-how it has acquired, is the success guarantee for the entire Network.

He is responsible for complying with the high quality standards, the originality and uniqueness that characterize the dishes of ARHEON yevseis, whilst it is his key obligation to provide certain services to Franchisees' colleagues also.

ADVANTAGES of the System

The Franchise of ARHEON yevseis offers you the opportunity to exploit the trading fame and success of the homonymous restaurant and create and operate a new unit Franchise ARHEON yevseis in the market of your territory. The exploitation right in this entrerprising opportunity is not offered to everybody. It is an essential condition that you comply with certain key specifications which characterize every colleague of our Network.

BENEFITS TO GET FROM YOUR CO-OPERATION AS A FRANCHISEE OF ARHEON yevseis

The most basic advantage you will enjoy as a member of our Network is safeguarding enterprising success.

Also :

After your restaurant has gone into operation, the parent company provides you with:

More particularly :

These provisions make up the "package" Franchise which the ARHEON yevseis has developed in co-operation with the company of the Advisors Franchise FC&D Franchise Consulting & Development.

Therefore, the system Franchise of ARHEON yevseis covers the principles of a successful trade and business activity, which are:

Let us note here that the entirety of all the above services to the new colleague assignee (Franchisee) as well as the procedures and principles contained in the various handbooks you will receive after the signing of the relevant co-operation contract, represent transfer of the know-how for ARHEON yevseis and do not refer to their execution.

All the responsibility and expenses of implementation and application will be solely born by the new Franchisee, as can be seen in more detail below.

Indicatively only, the following actions are mentioned :

THE AREA of your restaurant

Your ARHEON yevseis restaurant should have an internal area of between 150 and 300 m2. including the kitchen, but excluding the storing facilities.  Although not a complex architectural arrangement is required, the area should eventually give the impression and reflect the authentic style of ARHEON yevseis. The architectural design chosen is really flexible, so as to easily adapt to the needs and conditions of space at each time. The equipment is standardized, modularity being the basic principle.

Information Request :

Copyright © 1999-2000 FC&D Franchise Consulting & Development