Σαλάτες
Μεζέδες
Κύρια Πιάτα
Γλυκίσματα
Φρούτα
Κρασιά
Μπύρες
Χυμοί
..

Πρασσαία


Λάχανο, ρόκα, σέλινο, σπαράγγια, αυγά με κουκουνάρι, καρύδια, βολβούς, σταφίδες και ρόδια

Αποχαιρετώ τα πιάτα τα γεμάτα με βολβούς και λαχανίδες και όλα τα εδέσματα γενικά. Ο Ηρακλείδης από τον Τάραντα στο "Συμπόσιό" του λέει: "Ο βολβός, το σαλιγκάρι, το αυγό και τα παρόμοια φαίνεται ότι παράγουν σπέρμα, όχι επειδή είναι πολύτροφα, αλλ' επειδή η πρωταρχική τους φύση είναι όμοια με το σπέρμα".

Θαλασσαία


Σπανάκι, κρεμμύδι φρέσκο, κάππαρη, πλοκάμι χταποδιού με γαρίδες, μύδια και καλαμάρια

Ο Aλεξις στην Κράτεια του είπε: Πρώτον μεν οστρακοειδή, χταπόδια, γαρίδες... διότι αυτά είναι προοίμιο δείπνου με χάρη ετοιμασμένου
(Δειπνοσοφισταί Γ/107 b)
.
Κυκλωπαία

Ρόκα με κατσικίσιο ξυστό τυρί, ελαιόλαδο και ξύδι

Τα έργα που αναφέρονται στα έργα κωμωδιών προξενούν πάρα πολύ ευχάριστο αίσθημα ακοής στ'αυτιά περισσότερο απ΄όσο στο φάρυγγα, όπως στην Ακέστρια του Αντιφάνη. Και στον Κύκλωπα του λέει: Και ξύνοντας γιδίσιο τυρί πάνω σε ρόκα...
(Δειπνοσοφισταί Θ/402 d)
Ωραία

Μαρούλι, αγγούρι, αχλάδια και μήλα, με δαμάσκηνα, σταφίδες και μυρωδάτο δυόσμο

Ο Νίκανδρος ο Κολοφώνιος λέγει αυτά: ...Σειρές από λαχανικά αναμειγμένα με ξηρούς καρπούς.
(Δειπνοσοφισταί Θ/372 j)
.
Τραγασιαία

Μαρούλι, σπόροι παπαρούνας, μάραθος, αγκινάρα, μαστίχα, πράσο, ραπανάκι.


Σαφώς μας διδάσκει ο Επίχαρμος συμπεριλαμβάνοντας έτσι και την αγκινάρα στα λαχανικά που τρώγονται... παπαρούνα... μάραθα, αγριαγκινάρες είναι να τρώει κάποιος μαζί με άλλα λαχανικά... αν τα τρίψει κάποιος καλά και τα προσφέρει είναι νόστιμα...
(Δειπνοσοφισταί B/70 f)
Αρχαία

Κομμένα λαχανικά με κυνήγι πουλιών, καραβίδες, μύδια, κολίανδρο, μανιτάρια, ελιές και ραπανάκια.


Μετά ακολούθησαν πουλιά και άλλα κομμένα λαχανικά -έτσι τα έχει πει ο Αριστοφάνης στη Δηλία του τα κομμένα λαχανικά, κνιστά ή στέμφυλα
(Δειπνοσοφισταί Θ/373 a)
.