Σαλάτες
Μεζέδες
Κύρια Πιάτα
Γλυκίσματα
Φρούτα
Κρασιά
Μπύρες
Χυμοί
.

Χέλι καπνιστό με σπαράγγια, κολίανδρο και ρίγανη


Ο Αναξανδρίδης λέει: Κόβοντας σπαράγγια, σχίνο και ρίγανη, που δίνει χάρη στο καπνιστό αν σμίξει με κολίανδρο... Είναι ωφέλιμον να προσφέρεται το παστό σαν ορεκτικό!
(Δειπνοσοφισταί Γ/120 d)

Ρεβύθια με πατζάρια και σκόρδο


Aγρια βραστά είναι τα πατζάρια, η μολόχα, το λάπαθο, η τσουκνίδα, το σπανάκι, οι βολβοί, οι ρίζες και τα μανιτάρια. Το χειμώνα, ξαπλωμένοι σε μαλακό κρεβάτι, χορτασμένοι πλάι στη φωτιά, τέτοια να λέμε πρέπει, πίνοντας το γλυκό κρασί και τρώγοντας ρεβύθια.
(Ξενοφάνης Κολοφώνιος, Παρωδίες)
..
Φέτες Λουκάνικων με σινάπι και σάλτσα από πράσα και κάρδαμο.

Ο Μνησίμαχος στον "Ιπποτρόφο" του ετοιμάζει τέτοια... κομμάτια λουκάνικου... (Δειπν. Θ/403 a)
Μαύρες τσακιστές ελιές με τυρί

Ας βάλουν δίπλα σου ζαρωμένες και ώριμες ελιές. Οι μαύρες τσακιστές είναι περισσότερο εύπεπτες. (Αρχέστρατος, Γαστρονομία)
Φτιάξε τις ελιές τσακιστές.
(Αριστοφάνης)
..
Ραδίκια με καλαμάρια και σάλτσα ρεβυθιών

Πήρα καλαμάρια. Eβαλα σ'αυτά φρέσκια σάλτσα από λαχανικά κάθε λογής. Ύστερα έβαλα κάποια βραστά. Σ' αυτά πρόσθεσα χυμό από ξύδι και λάδι.
(Δειπνοσοφισταί Z/293 c)
Τυρί με σάλτσα από μούρα

...να ψήνουμε κομμάτια τυρί από την Χερσόνησο
(Δειπνοσοφισταί Θ/370 d)
.