|
Χέλι καπνιστό με σπαράγγια, κολίανδρο και ρίγανη
Ο Αναξανδρίδης λέει: Κόβοντας σπαράγγια, σχίνο και ρίγανη, που δίνει χάρη στο καπνιστό αν σμίξει με κολίανδρο... Είναι ωφέλιμον να προσφέρεται το παστό σαν ορεκτικό!
(Δειπνοσοφισταί Γ/120 d) |
|
Ρεβύθια με πατζάρια και σκόρδο
Aγρια βραστά είναι τα πατζάρια, η μολόχα, το λάπαθο, η τσουκνίδα, το σπανάκι, οι βολβοί, οι ρίζες και τα μανιτάρια. Το χειμώνα, ξαπλωμένοι σε μαλακό κρεβάτι, χορτασμένοι πλάι στη φωτιά, τέτοια να λέμε πρέπει, πίνοντας το γλυκό κρασί και τρώγοντας ρεβύθια.
(Ξενοφάνης Κολοφώνιος, Παρωδίες) |
|